Skip to main content

Livsglede, selv om - Seminar for berørte etter selvmord - 24-26.Sept`21

Lillebrors minne - stiftelsen med omsorg for etterlatte er opprettet med midler fra Kavlifondet. Vi vet at veldig mange etterlatte og spesielt berørte ikke får den hjelpen de kunne trenge etter at de har mistet en kjær. Vi ønsker å gjøre noe godt for og hjelpe dere som har behov for det.

I juli 2021 fikk vi tilskudd av Helsedirektoratet til å holde seminar med oppfølging for forskjellige grupper etterlatte etter selvmord.

Herved inviterer vi til seminaret "Livsglede - selv om" på Tjøme 24.-26. september

Dette seminaret er for deg som er berørt av at en du kjenner har tatt livet sitt. Om det er en kollega, medstudent, elev, venn, pasient, noen du føler deg berørt av at du har mistet. Om du har mistet nylig eller om det er lenge siden har ikke noe å si, om du føler du kan ha godt av å få verktøy til å leve bedre etter å ha mistet noen, så kan du være med.

Vårt ønske for helgen er at deltagerne får en følelse av samhold og felleskap, at de knytter vennskap med andre som har opplevd det samme som dem. I tillegg til kunnskap om hvordan man kan bygge opp igjen livet, etter det verste har skjedd.

Vi lager et minnebord med bilder av de vi har mistet, så ta gjerne med et bilde i ramme.

Vi har plass til maksimalt 8 personer, så det gjelder å melde seg på raskt, innen 1. september. Etter 1. september kan vi ikke refundere egenandelen ved avbestilling

For hele helga er det en egenandel på kun kr. 1500,-. Dette dekker overnatting på nydelige Eidene på Tjøme fra fredag til søndag. middag fredag og lørdag, lunsj lørdag og søndag. Dyktige kursholdere, og kanskje får du et vennskap for livet i tillegg.

Påmelding her: https://zubarus.com/signup.php?eventId=3451

Adressen til Norges Røde Kors senter på Eidene er Helgerødveien 100, 3145 Tjøme.
Har du spørsmål, send e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller ring 95 00 76 74.

 

 PROGRAM

 

  FREDAG

18.00-19.00

Velkommen, presentasjon, bli litt kjent

19.00

Middag

20.00

Vi setter frem bilder av våre kjære. De som ønsker det, forteller litt om den de har mistet. 

LØRDAG

 

 

08.00-09.30

 

Frokost

10.00-11.00

Velkommen, innledning og introduksjon til seminarinnholdet og hovedperspektivene våre. Hvem er vi? Hvorfor er vi her? Hva vil vi skal skje?

Vi skreddersyr dagen etter hvem deltakerne er.
Første gruppeaktivitet: Forventninger, ønsker og behov. Hvordan skal vi skape en vellykket dag?

11.15-12.00

Om konsekvensene av å være etterlatt etter selvmord. Kunnskap om reaksjoner og følelser.

Smerteport. Taushet, reaksjoner, ta definisjonsmakt, ta ansvar, hvordan vil jeg ha det? Samtaler knyttet til opplevelser.

12.15-13.00

Om mindsight, parallellitet, fokus og perspektivvalg. Vektstangen. Teori og kunnskap.

Om å gå med sorg å sinne. Om å kunne velge følelser.

Refleksjonsøvelser. Samtaler. Deling.

13.00-14.00

Lunsj

14.00-14.45

Om å gi slipp på følelser. Om tilgivelse og å sette strek. Om å ta følelser på alvor. Kunnskaper, felles.

15.00-16.00

Om livsglede. Hva er glede? Positiv psykologi, hvilke kilder finnes til opplevelse av varig tilfredshet og glede. Hva gir akkurat deg glede? Refleksjoner og øvelser.

16.00

Pause. Kaffe, te og kaker, utendørs om været tillater det. 
Om å kunne velge gleden! Å velge perspektiv må trenes på. Vi trener og starter opp med det som blir hver enkelts konkrete handlingsplan videre. Dette arbeidet fortsetter etter frokost i morgen.

19.30

Middag

 

Samling, quiz, hygge 

 

 

SØNDAG

 

 

08.00-09.30

Frokost

10.00-11.00

Om å velge gleden, fortsettes

11.15-13.00

Oppsummering, handlingsplaner og samtaler om veien videre fram til avreise. Evaluering.

13.00-14.00

Lunsj

14.00-15.00

Avslutning

15.00

Avreise

Om kursholderne

Anne-Britt Markman er utdannet cand.mag. fra Universitetet i Oslo. Hun har i hele arbeidslivet jobbet med mennesker som skal videre i en prosess, enten de er ledere, arbeidssøkere, ungdom eller foreldre som har mistet barn. Markman har i flere år gjennom Kreftforeningen holdt seminar for foreldre som har mistet barn, Hun utviklet seminarene på bakgrunn av å ha mistet sin egen datter Maria. Markman er opptatt av å dele gode perspektiver og erfaringer om veien videre etter vonde hendelser. Hun har også skrevet boken: Marias bok.

Roar Dons har embetseksamen i psykologi fra Universitetet i Bergen. Han har fokus på styrkebaserte tilnærminger i bl.a. motivasjon, stressmestring og teambygging. På samme måte som vår kropp trenger belastning i form av trening, trenger vår "livsgledemuskel" også trening. Tanker fører ofte til følelser, og de har ofte en tendens til å komme å gå uten vår kontroll. Ved å trene på å velge hvordan vi kan forholde oss til omstendighetene i våre liv, vil vi få mer kontroll på hvilke følelser som får prege vårt liv.